1e productie in nieuwe pand officieel van start

Het 22 meter hoge gebouw bevindt zich op de locatie naast het huidige distributiecentrum van Vergeer Holland.  Met deze Ultramoderne kaasverwerkingslijn is een state-of-the-art productielijn in gebruik genomen met een ongekende snij- en verpakkingstechniek. Het productieproces geschiedt volautomatisch voorzien van de meest moderne technieken, zoals een ontboxinstallatie, automatisch ontfolien, voorverdelen, snijden, verpakken, etiketteren, wegen, metaal detecteren, casepacken en uiteindelijk palletiseren.

Zeer uniek is de automatische aanvoer van grondstoffen en de afvoer van gereed product.

De inrichting van het gebouw loopt uiteen van een zeer geavanceerd intern transportsysteem tot volautomatische rijping. De rijping biedt ruimte voor 9 miljoen kilo kaas. Met 25.000 m2 vloeroppervlakte in totaal, biedt dit pand tal van mogelijkheden voor onze productie.

De bouw en het pand zijn onderworpen aan strenge duurzaamheidsnormen met als uitgangspunt een BREEAM Outstanding (5 sterren) duurzaamheidscertificering

Dit betekent onder andere dat het gebouw erg energiezuinig is: op het dak liggen 700 zonnepanelen, van het gebruikte beton is 40% hergebruikt beton en zelfs regenwater wordt in een waterbassin onder het pand opgevangen voor hergebruik.

‘Met dit duurzame pand maken we ons familiebedrijf gereed voor de volgende generatie’.

Bekijk hieronder de bouw van ons pand 'Next Generation'